Koláč 30-20-1

Ingredience

těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hery, špetka soli, 1 vejce
ovoce (nejlépe meruňky), meruňková marmeláda, mandle

Postup

Z mouky, hery, soli a vejce zpracujeme na vále těsto a dáme na půl hodiny do chladu odpočinout.

Těstem vyložíme koláčovou formu, poklademe ovocem, potřeme zředěnou meruňkovou marmeládou (zředit vodou) a posypeme strouhanými mandlemi.

Protože jsem neměla meruňky, použila jsem švestky a potřela zředěnými švestkovými povidly.

Ve vyhřáté troubě upečeme do zrůžovění okrajů.

Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1
Koláč 30-20-1

zdroj: soutěž o litinové nádobí Skeppshult (srpen) - Věra Kuncová

Přidáno: 5.9.2010