Ovocný koláč s podmáslím

Ingredience

těsto: 270 g podmáslí, 80 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 50 g oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička sody

na povrch: libovolné ovoce (čerstvé nebo kompotované), 1 sáček vanilkového cukru

Postup

Do mísy nalejeme podmáslí, přidáme oba cukry, vejce, olej a rozšleháme dohladka.

Přisypeme mouku smíchanou se sodou a ručním elektrickým šlehačem ušleháme hladké řídké těsto.

Těsto nalejeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.

Na povrch těsta rozložíme ovoce, posypeme vanilkovým cukrem a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 30-35 minut.

Přidáno: 9.3.2018