Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou

Ingredience

těsto: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 lžíce oleje, 150 g polohrubé mouky, půl lžičky prášku do pečiva
dále: jahodová marmeláda, pudink z 200 ml mléka, půl sáčku vanilkového pudinku a 1 lžíce cukru, jahody, 250 ml smetany ke šlehání (Rama Cremefine), strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže

Postup

Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Vychladlý korpus vrátíme do formy a potřeme marmeládou a polijeme pudinkem. Na pudink naskládáme kousky jahod a rozetřeme ušlehanou smetanu. Uhladíme a povrch posypeme čokoládou nebo čokoládovou rýží. Necháme vychladit a opatrně stáhneme ráfek.

Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou

Přidáno: 31.5.2009