Rybízový moučník s tvarohem

Ingredience

těsto: 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce cukru, 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
náplň: 250 g tvarohu, pudink uvařený z 400 ml mléka, 1 sáčku vanilkového pudinku, cukr podle chuti
na dokončení: červený rybíz, zakysaná smetana

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Upečeme při 200°C asi 10 minut. Tvaroh s pudinkem rozšleháme, cukr dáme podle chuti. Tuto hmotu natřeme na vychladlý koláč a hustě posypeme rybízem. Necháme ztuhnout v ledničce do dalšího dne. Před podáváním ozdobíme zakysanou smetanou. I druhý den se dost špatně krájí a není úplně ztuhnutý. Ale vychlazený je velice osvěžující, doporučuju pro letní dny.

Rybízový moučník s tvarohem

Přidáno: 17.7.2008