Tažená kynutá buchta

Ingredience

těsto: 400 - 450 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 ml teplého mléka, 8 lžiček krystalového cukru, 30 g čerstvých kvasnic, 150 ml oleje, 1 vejce
dále: 500 g tvarohu, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky citronové kůry, 2 žloutky, jahody, drobenka

Postup

Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a vzejitý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem (jahody, rybíz, třešně, meruňky,....) a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C (cca 20 minut).
Uvedená množství surovin jsou orientační, nikdy je nevážím (přiměřeně, přiměřeně). Těsto musí být o něco řidší než na buchty.

Tažená kynutá buchta
Tažená kynutá buchta
Tažená kynutá buchta
Tažená kynutá buchta
Tažená kynutá buchta
Tažená kynutá buchta

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 12.6.2008