Jahodový dort
Ingredience
korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje
krém: 500 g mascarpone, 400-420 g smetany ke šlehání (2 kelímky), 2 sáčky vanilkového cukru
dále: rum, višňová marmeláda, jahody, gel na ovoce
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháme žloutky a pak olej. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku.
Dno formy (24 cm) vyložíme papírem na pečení a urovnáme do ní těsto. Pečeme při 200°C 20-30 minut (zkusíme špejlí).
Mascarpone, smetanu a vanilkový cukr ušleháme společně na hustý krém.
Vychladlý korpus vodorovně rozpůlíme.
Dolní část pokropíme rumem, potřeme marmeládou a polovinou krému.
Přiložíme druhou část korpusu, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a rozetřeme druhou polovinu krému. Dvě lžíce krému si můžeme nechat na potření boků.
Omyté suché jahody seřízneme u stopky (aby dobře stály). Postupně je namáčíme do čirého gelu na ovoce a skládámme na dort.
Přidáno: 23.6.2018