Jahodový dort

Ingredience

korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje

krém: 500 g mascarpone, 400-420 g smetany ke šlehání (2 kelímky), 2 sáčky vanilkového cukru

dále: rum, višňová marmeláda, jahody, gel na ovoce

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháme žloutky a pak olej. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku.

Dno formy (24 cm) vyložíme papírem na pečení a urovnáme do ní těsto. Pečeme při 200°C 20-30 minut (zkusíme špejlí).

Mascarpone, smetanu a vanilkový cukr ušleháme společně na hustý krém.

Vychladlý korpus vodorovně rozpůlíme.

Dolní část pokropíme rumem, potřeme marmeládou a polovinou krému.

Přiložíme druhou část korpusu, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a rozetřeme druhou polovinu krému. Dvě lžíce krému si můžeme nechat na potření boků.

Omyté suché jahody seřízneme u stopky (aby dobře stály). Postupně je namáčíme do čirého gelu na ovoce a skládámme na dort.

Přidáno: 23.6.2018