Ovocný dort 5

Ingredience

korpus: 12 vajec, 480 g cukru krupice, 480 g hladké mouky, 12 lžic oleje

náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 375 g tvarohového zeesanu + 750 ml vody, 4 lžíce cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru

dále: rum, malinová marmeláda, ovoce, gel Mirall Neutral

Postup

Korpus upečeme ve formě 30 x 30 cm a necháme vychladnout.

Smetanu s cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a postupně vmícháme smetanu. Nakonec společně vyšleháme dotuha.

Korpus dvakrát prokrojíme. Vzniklé části postupně pokropíme rumem, pomažeme marmeládou a naplníme tvarohovou smetanou.

Zbytkem potřeme celý dort zvenku a pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou vytvoříme ozdobný okraj. Dort necháme ztuhnout v ledničce.

Na povrch dortu naskládáme ovoce, potřeme je rozehřátým gelem a v chladu necháme zatuhnout.

Přidáno: 22.4.2017