Čínské vepřové nudličky

Ingredience

500 g vepřové kýty, 1 bílek, 1 lžíce solamylu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, po půlce červené, žluté a zelené papriky, 4 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, sůl, 1 balení rýžových nudlí

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.

V misce vidličkou rozšleháme bílek se solamylem a lžící studené vody. Přidáme maso a promícháme. Necháme chvíli v chladu odpočinout.

Česnek, cibuli i papriky očistíme. Česnek pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka nebo půlkolečka, papriky na drobné kostičky.

V hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje, přisypeme maso a za stálého míchání 5-7 minut opékáme.

Osolíme, přidáme všechnu zeleninu a smažíme dalších 5-6 minut.

Nakonec vmícháme sojovou omáčku, 1 lžíci oleje a dále už nevaříme.

Podáváme s rýžovými nudlemi, připravenými podle návodu na sáčku.

Čínské vepřové nudličky

podle časopisu Gurmet

Přidáno: 28.1.2011