Bezlepkové housky
Ingredience
500 g bezlepkové mouky Schär mix B, 15 g čerstvého droždí, 2 lžíce oleje, 450 ml vlažné vody, 2 lžičky soli
1 vejce na potření, semínka na posypání
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí, zalijeme polovinou vlažné vody a necháme vzejít.
Přilijeme zbytek vody, olej, přisypeme mouku se solí a vypracujeme hadké měkké těsto. Přikryté utěrkou necháme nakynout.
Nakynuté těsto (je poměrně měkké a lepkavé) vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 12-16 přibližně stejných kousků. Zformujeme kulaté bochánky, uložíme na plech s papírem na pečení a pod utěrkou znovu necháme nakynout.
Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 20 minut.
Upečené necháme vychladnout na mřížce.
Přidáno: 4.6.2016