Rajský chlebíček bezlepkový
Ingredience
200 g bezlepkové mouky Mix Schar B, 1 prášek do pečiva, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného oregana, 40 g strouhaného parmazánu, 300 ml podmáslí, 3 malá vejce, 1 vrchovatá lžička rajského protlaku, několik kousků sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce oleje z rajčat
Postup
V misce smícháme mouku se solí, oreganem, práškem do pečiva a většinou parmazánu (asi 1 lžíci necháme bokem).
V jiné misce prošleháme ruční metličkou podmáslí s vejci, olejem a rajským protlakem.
Okapaná rajčata nakrájíme na kousky.
Suchou směs nasypeme k tekutině a metličkou vyšleháme hladké těsto. Nakonec do něj vmícháme rajčata.
Těsto nalejeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a posypeme je odloženým sýrem. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 40 minut (zkusíme špejlí).
Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Přidáno: 14.9.2018