Kávový perník
Ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 200 g krystalového cukru, 1 vejce, 100 g oleje, 2 lžíce medu,
2 lžíce mleté kávy + 250 ml vody, 125 ml mléka
poleva: 300 g moučkového cukru, 1 lžíce jemně mleté kávy, 4 lžíce vařící vody, 2 lžíce citronové šťávy
Postup
Ze dvou lžic kávy a 250 ml vody uvaříme kávu a necháme vychladnout.
V míse smícháme mouku s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celé vejce, med, vlažnou kávu, mléko, olej a umícháme hladké těsto.
Nalijeme ho na plech vyložený papírem na pečení, rovnoměrně rozetřeme a upečeme (200°C, 15-20 minut).
Prosátý cukr smícháme s kávou (možno použít i instantní), vodou, citronovou šťávou a utřeme na hladkou polevu. Rozetřeme na vychladlý moučník a necháme zaschnout.
Přidáno: 31.8.2011