Povidlový perník

Ingredience

těsto: 400 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 1 lžička sody, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 200 g cukru, 500 ml mléka, 3 lžíce oleje, 160 g švestkových povidel, hrst posekaných ořechů
dále: meruňková marmeláda, moučkový cukr na pocukrování

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechno ostatní a důkladně rozšleháme ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15 - 20 minut, zkoušíme špejlí. Upečený perník vodorovně rozkrojíme a uvnitř natřeme meruňkovou marmeládou. Složíme zpátky a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

Povidlový perník
Povidlový perník
Povidlový perník
Povidlový perník

Přidáno: 7.6.2008