Italská pizza

Ingredience

400 g hladké mouky, 3-4 g čerstvého droždí, 200 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 50 ml olivového oleje

Postup

Do mísy rozdrobíme droždí, zalijeme vodou, přidáme cukr, zasypeme moukou, osolíme, přilijeme olej a vypracujeme měkké hladké těsto. Můžeme je také nechat vypracovat v domácí pekárně.

Důkladně propracované těsto necháme 1,5-2 hodiny kynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na třetiny a vytvarujeme kulaté bochánky.

Z každého kousku vytvarujeme placku, kterou pečlivě roztáhneme dotenka na 1 mm.

Placku potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme dle zvyklostí či chuti.

Troubu rozpálíme na 250°C (pokud to jde i víc), vložíme pizzu a upečeme do zrůžovění okrajů (7-10 minut).

Italská pizza

Přidáno: 6.3.2011