Domácí pizza
Ingredience
těsto: 400-450 g hladké mouky, 250 ml vlažné vody, velká špetka soli, 15 g čerstvého droždí, 1 lžíce olivového oleje + olej na potření
náplň: 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 1 plechovka rajského protlaku (140 g), 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžičky sušené bazalky, 300 g šunky, 300 g mozzarelly, čerstvá bazalka
Postup
Do misky rozdrobíme droždí, zalijeme asi polovinou vody a necháme 10-15 mminut stát.
Pak přilijeme zbytek vody, přisypeme 400 g mouky, přidáme olej a osolíme. Promícháme. Až se voda vsákne, vyklopíme směs na vál a rukama vypracujeme hladké pružné těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku, ale čím méně mouky do těsta zapracujeme, tím lépe.
Hotové těsto rozdělíme na třetiny, každou zabalíme do fólie a uložíme na 30-60 minut do ledničky.
Do hlubší pánve vylijeme rajčata z plechovek, přidáme protlak, sušenou bazalku, sůl, mletý pepř, rozmačkaný česnek a za stálého míchání podusíme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
Každý kus těsta z ledničky položíme na plech potřený olejem. Naolejujeme si i ruce a těsto rukama roztáhneme na co největší kolo.
Potřeme je rajčatovou směsí, poklademe šunkou a plátky mozzarelly.
Vložíme do trouby vyhřáté na maximum a pečeme 5-7 minut do zčervenání okrajů.
Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.
Přidáno: 4.8.2015