Jogurtová pizza

Ingredience

těsto: 1 kelímek bílého jogurtu (400 ml), 1 kelímek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička soli, 2 vejce
na povrch: co kdo rád, např. kečup, koření na pizzu, cibule, salám, sýr

Postup

Do mísy vyklopíme jogurt, pořádně vytřeme stěrkou zbytky jogurtu z kelímku, naplníme ho moukou a přisypeme k jogurtu. Přidáme prášek do pečiva, sůl, vejce a důkladně promícháme. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky. Na dva plechy dáme papír na pečení a potřeme ho olejem. Na každý plech dáme polovinu těsta a rozetřeme ho do obdélníku nebo do oválu. Dobře to jde rukama důkladně potřenýma olejem. Dále už postupujeme podle vlastní chuti. Např.: těsto potřeme kečupem, posypeme kořením, cibulí pokrájenou na kolečka, nastrouhaným salámem nebo plátky salámu či šunky, nakonec strouhaný sýr. Pečeme asi 15 minut při 200°C.

Jogurtová pizza
Jogurtová pizza

zdroj: Broňka

Přidáno: 28.4.2008