Vlastina pizza

Ingredience

375 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 kostka kvasnic (42 g), 1/4 l teplé vody
suroviny na náplň dle chuti a domácích zásob

Postup

Do teplé vody rozmícháme cukr a kvasnice. Přikryjeme a necháme stát na teplém místě. Mouku osolíme a až se začnou na kvásku dělat malé bublinky (trvá to asi 1/4 hodiny), vlijeme ho do mouky a vypracujeme těsto. Nejdřív zamícháme v míse a pak vypracujeme rukama na vále (je třeba podsypávat moukou, zezačátku se lepí). Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na tenko (každou polovinu na jeden plech). Těsto lehce potřeme olivovým olejem, poklademe libovolnou náplní a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 200°C).
příklady náplně:
1. kečup, na plátky pokrájený česnek, dobromysl, pokrájený nebo postrouhaný salám, na nudličky pokrájené papriky, nastrouhaný tvrdý (uzený) sýr
2. kečup, pokrájené krabí tyčinky, koření na ryby, na drobno pokrájený pórek, nastrouhaný tvrdý sýr

Vlastina pizza

Přidáno: 8.3.2007