Ananasovo-kokosový pohár

Ingredience

1 plechovka ananasového kompotu, 300 ml kokosového mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru, 1 citron, 2 sáčky želatiny (á 20 g), čerstvé lístky máty

Postup

Kompot scedíme, šťávu nalejeme do odměrky.

Hrstku ananasu rozmixujeme společně s trochou vody.

Do odměrky přilejeme šťávu vymačkanou z citronu a dolejeme rozmixovaným ananasem do celkového množství 500 ml.

Všechno přelejeme do rendlíku, přisypeme 1 sáček želatiny, rozmícháme a necháme 10 minut bobtnat.

Do jiného rendlíku nalejeme kokosové mléko a smetanu. Přisypeme cukr, druhý sáček želatiny a rovněž necháme nabobtnat.

Ananasovou směs zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí želatina (nevařit!). Totéž provedeme s kokosovým mlékem a smetanou.

Obě hmoty necháme trošku vychladnout.

Ananas posekáme na drobné kousky a po lžíci vložíme do pěti skleniček. Pak ho zalejeme trochou ananasového želé. Dáme vychladit do ledničky (20-30 minut). Až želé ztuhne, nalejeme na ně část kokosové hmoty a znovu dáme ztuhnout. Totéž ještě jednou zopakujeme, do spotřebování obou směsí. V ledničce necháme pořádně ztuhnout.

Hotové poháry ozdobíme kouskem ananasu a lístkem máty.

Přidáno: 14.8.2017