Borůvkové poháry

Ingredience

1 ametystová galaretka, miska borůvek, 250 g mascarpone, 1 kelímek (200-210 g) smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce moučkového cukru

Postup

Galaretku nasypeme do horké převařené vody (nevaříme) a rozmícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout.

Skleničky postavíme zešikma a dobře zafixujeme, aby nemohly měnit svou polohu (postavila jsem je do chlebíčkové formy a tu podložila, aby "stála" šikmo).

Do každé skleničky dáme po lžíci borůvek a zalijeme studenou galaretkou. Opatrně přeneseme do ledničky a necháme pořádně zatuhnout (v šikmé poloze), ideálně přes noc.

Do misky vyklopíme mascarpone, zalijeme smetanou a přisypeme vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký hustý krém.

Do misky dáme 4 lžíce borůvek, lžíci moučkového cukru a vidličkou rozmačkáme.

Část krému odebereme do jiné misky a smícháme se 2-3 lžícemi rozmačkaných borůvek. Rozdělíme do skleniček na ztuhlé želé, případně posypeme celými borůvkami.

Zbytek bílého krému vložíme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme na fialový krém.

Dozdobíme zbytkem rozmačkaných borůvek a celými borůvkami.

Podáváme vychlazené.

Přidáno: 21.8.2016