Mangovo-jogurtový pudink

Ingredience

3 zralá manga, 1 lžička mletého kardamomu, 4 lžičky krupicového cukru, 120 ml smetany ke šlehání, 350 g bílého řeckého jogurtu, šťáva z 1 citronu, sekané pistácie na ozdobu

Postup

Manga omyjeme, oloupeme, dužinu okrájíme od pecek a nakrájíme na malé kousky.

Do mixéru nalijeme smetanu, přidáme cukr, kardamom a po částech přidáváme mango. Rozmixujeme na hustou kaši.

Potom za stálého mixování přidáváme jogurt a nakonec citronovou šťávu.

Rozdělíme do misek (6 porcí) a dáme aspoň na dvě hodiny chladit.

Před podáváním ozdobíme posekanými pistáciemi (neměla jsem, použila jsem místo nich mandle).

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 13.3.2016