Mátové květináčky

Ingredience

60 g cukru, 3 lžíce kukuřičného škrobu (gustin), 2 lžíce tmavého kakaa, sůl, 300 ml smetany ke šlehání, 300 ml mléka, 0,5 lžičky vanilkového extraktu, 170 g hořké čokolády (50 %), 2 lžíce másla, 10 sušenek Oreo, pevné větvičky máty

Postup

Do hrnce nasypeme cukr, špetku soli, přes sítko přidáme škrob, kakao a promícháme.

Odměříme si mléko se smetanou (můžeme smíchat) a přidáme vanilkový extrakt.

K sypké směsi nalijeme asi čtvrtinu mléčné směsi a rozmícháme dohladka. Po částech přilijeme zbytek a důkladně rozmícháme.

Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí, asi 5 minut.

Pak snížíme plamen na minimum a přisypeme rozlámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo.

Směs rozdělíme do 6-8 skleniček. Necháme zchladnout, pak uložíme do ledničky na 1,5-2 hodiny.

Sušenky opatrně rozpojíme, důkladně je zbavíme bílé náplně a rozdrobíme.

Rozdrobené sušenky navrstvíme na vychlazený krém a ozdobíme mátou.

Mátové květináčky
Mátové květináčky

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 5.7.2014