Tvarohový krém s mangem

Ingredience

1,5 zralého manga, 250 g plnotučného tvarohu, 150 ml smetany ke šlehání, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr, pár lístků čerstvé máty

Postup

Manga oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Kostičky z jednoho manga rozmixujeme na kaši, kostičky z půlky manga necháme na ozdobu.

Čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit.

Tvaroh a smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme ručním elektrickým šlehačem na hustý krém. Do krému po částech vešleháme rozpuštěnou čokoládu.

Do skleniček vrstvíme střídavě krém a mangové pyré. Povrch posypeme kostičkami manga a dáme na 1-2 hodiny ztuhnout do ledničky.

Před podáváním ozdobíme lístkem máty.

podle magazínu Albert v kuchyni, upraveno

Přidáno: 2.3.2019