Bramborové karbenátky s uzeným

Ingredience

1 kg brambor, 260 g libového uzeného masa, 160 g oloupané cibule, 1,5 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 2 žloutky, sůl

na obalování: 200 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g strouhanky, sádlo na smažení

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

Maso nakrájíme na malé kostičky ( cca 0,5 cm), cibuli posekáme nadrobno.

V pánvi s rozpáleným sádlem necháme zpěnit cibuli, přidáme uzené maso, společně osmažíme dozlatova a pak necháme vychladnout.

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, žloutky, rozmačkaný česnek, vychladlou cibuli s masem a promícháme. Podle chuti dosolíme.

Bramborovou směs necháme dvě hodiny v ledničce odpočinout.

Potom z ní rukama tvoříme karbenátky, obalíme v trojobalu a usmažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme se zelným salátem.

zdroj: Víkend, příloha Mladé fronty Dnes

Přidáno: 3.2.2019