Bramborové srdce

Ingredience

6-7 velkých brambor, 2 velké cibule, 80 g slaniny (nakrájené na tenké plátky), sůl, mletý pepř, rozmarýn, kousek másla

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka tenká 2-3 mm a zalijeme vodou.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka.

Formu pořádně vymažeme máslem.

Brambory scedíme, osušíme a kolečka naskládáme "nastojato" do formy. Mezi ně průběžně nepravidelně vkládáme kolečka cibule a plátky slaniny.

Všechno osolíme, opepříme a posypeme nadrobno posekaným rozmarýnem.

Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20-25 minutách alobal odstraníme a brambory dopečeme dozlatova dalších asi 30 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Přidáno: 23.11.2016