Grenadýr z jednoho pekáčku

Ingredience

500 g brambor, 200 g drobných těstovin, 180 g slaniny, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl (pokud jí není dost ve vývaru), drcený kmín, mletý pepř, 800 ml vývaru

Postup

Cibuli a česnek posekáme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

Slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku ji vyškvaříme dokřupava. Děrovanou lžící vybereme všechny kousky a zatím odložíme stranou.

Do vyškvařeného tuku v pekáčku nasypeme cibuli a za občasného zamíchání ji usmažíme dozlatova.

K cibuli přidáme česnek, mletou papriku a jen krátce zarestujeme. Nakonec vmícháme kmín a trochu pepře.

Do pekáčku přisypeme těstoviny, brambory a promícháme.

Všechno zalejeme vývarem, měl by sahat do stejné výšky jako pevný obsah pekáčku.

Pekáček přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 30 minut, občas promícháme.

Nakonec odebereme poklici a dopečeme cca 10 minut. Až je všechen vývar vsáknutý, vmícháme kostičky slaniny.

Podáváme s hlávkovým salátem.

zdroj: toprecepty.cz

Přidáno: 19.7.2019