Hanácký bramborový salát

Ingredience

1 kg brambor, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce hořčice, 1 hlávkový salát, 200 g slaniny

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Po částečném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, zalijeme 250 ml vody, rozdrobíme do ní necelou kostku bujónu (používám bio bez glutamátu) a necháme přejít varem. Do částečně vychladlého vmícháme ocet, olej, hořčici, osolíme a opepříme. Toto nalijeme na brambory, promícháme a necháme vsáknout.

Slaninu pokrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava.

Hlávkový salát (v zimě nahrazuju pekingským zelím) nakrájíme na proužky.

Co nejblíže před podáváním vmícháme k bramborám opečenou slaninu a salát.

Hanácký bramborový salát
Hanácký bramborový salát

Přidáno: 15.1.2011