Pikantní pečené brambory

Ingredience

cca 1 kg nových brambor, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sušeného česneku

Postup

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, neloupeme. Osušíme je a rozkrájíme na poloviny.

Rozpůlené brambory dáme do mísy, osolíme je a pokropíme olejem. Přidáme hořčici, kečup, sušený česnek a všechno důkladně promícháme, nejlépe rukou. Dbáme na to aby byly všechny brambory ze všech stran potřené.

Brambory naskládáme na plech s papírem na pečení řeznou plochou dolů.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 40-50 minut, podle velikosti brambor.

Takto upečené brambory můžeme podávat samotné s hrnkem kefíru, nebo jako přílohu k masu.

Přidáno: 7.7.2019