Pudláky

Ingredience

800 g větších brambor, 1 konzerva krůtí maso s vejci, 1 pórek, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, majoránka, sůl, kečup, hrst strouhaného tvrdého sýra

Postup

Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Pak je podélně rozkrojíme a vydlabeme středy.

Na oleji lehce osmahneme pórek nakrájený na kolečka, přidáme krůtí maso, rozmačkané vydlabané vnitřky brambor a hrášek. Dochutíme solí, majoránkou a kečupem.

Směsí naplníme brambory, posypeme je strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.

Pudláky
Pudláky
Pudláky
Pudláky
Pudláky

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jana z hor

Přidáno: 6.8.2010