Kuře v červené rýži

Ingredience

zbytek pečeného nebo dušeného kuřete (1-2 čtvrtky), 1,5 hrnku rýže, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 5 stroužků česneku, 2 lžičky koření čubrica, sůl, olej, pažitka

Postup

Rýži uvaříme jak jsme zvyklí.
Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na troše rozpáleného oleje. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, koření, promícháme a zalijeme obsahem plechovky. Osolíme a asi 3 minuty podusíme.
Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Smícháme s rýží a podušenou zeleninou, máme-li, přimícháme i šťávu vypečenou z kuřete. Všchno promícháme a na talíři posypeme pažitkou, případně nastrouhaným sýrem.

Kuře v červené rýži

Přidáno: 5.7.2009