Mléčná rýže s čokoládou

Ingredience

200 g kulatozrnné rýže, 750 ml vody, špetka soli, 500 ml mléka, 1 vanilkový lusk, cukr podle chuti (5-6 lžic), mléčná čokoláda, ovoce na ozdobu

Postup

Do většího hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, osolíme a na mírném ohni vaříme až se většina vody vstřebá do rýže (10-15 minut). Pak přilijeme mléko, přidáme vyškrábnutý vnitřek vanilkového lusku, osladíme a za častého míchání vaříme, až kaše zhoustne na požadovanou hustotu.

Rýži rozdělíme do misek, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme ovocem.

Podáváme teplé jako sladký oběd či večeři, nebo studené jako dezert.

Mléčná rýže s čokoládou
Mléčná rýže s čokoládou

Přidáno: 11.1.2013