Pilaf z kuřete

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 papriky, 1 lžička cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g rýže, 1 lžička kari, olej, tvrdý sýr, zelená petrželka

Postup

Uvaříme kari rýži.
Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky.
Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme cibuli s česnekem, mletou i čerstvou papriku, cukr, protlak, promícháme, trošku podlijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou podusíme do změknutí masa.
K měkkému masu přimícháme hotovou rýži. Na talíř servírujeme kopečky, které posypeme strouhaným sýrem, zelenou petrželkou a obložíme čerstvou zeleninou.

Pilaf z kuřete
Pilaf z kuřete

Přidáno: 25.9.2009