Rýžový salát s vejci

Ingredience

250 g zmražené zeleninové směsi (mrkev, kukuřice, hrášek), 2 sáčky rýže, sůl, půl lžičky kari koření, 2 vejce na tvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, mletý bílý pepř, 1 -2 lžičky worchestrové omáčky

Na ozdobení: kousek kadeřavé petrželky, sherry rajčátka, červená paprika

Postup

Zeleninu přelijeme vroucí vodou a necháme dobře okapat. Sáčkovou rýži uvaříme podle návodu na krabici. Rýži scedíme a vysypeme do misky, kde ji hned smícháme se solí a kari kořením. Necháme vychladnout. Majonézu prošleháme s kečupem, ochutíme pepřem a worchestrem. Studenou rýži zlehka promícháme s nadrobno pokrájenými vejci a zálivkou. Na talířku zdobíme zeleninou.

Rýžový salát s vejci

Přidáno: 26.12.2006