Špenátové rizoto

Ingredience

1-1,5 hrnku rýže, 1-2 krůtí křídla, 2-3 cibule, 150-200 g listového špenátu, sůl, drcený kmín, mletá paprika, olej, lžička másla, mletý pepř, 1 stroužek česneku

Postup

Rýži uvaříme osvědčeným způsobem, např. takto.

Krůtí křídla osolíme, okmínujeme, opaprikujeme a vložíme do pekáčku, který jsem vytřeli olejem a na dno nasypali nahrubo pokrájenou cibuli. Trochu podlijeme vodou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme doměkka.

Špenátové listy posekáme na menší kousky a krátce podusíme na lžičce másla. Lehce osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem.

Z upečených křídel obereme všechno maso a pokrájíme na drobné kousky.

Hotovou rýži nasypeme do pekáče s výpekem, přidáme pokrájené maso, podušený špenát a dobře promícháme.

Špenátové rizoto

Přidáno: 9.1.2011