Cibulovo-bramborová

Ingredience

3 cibule, 50 g anglické slaniny, hrst pokrájené kořenové zeleniny, 4-6 brambor (podle velikosti), sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, majoránka, zelená petrželka, olej, 3 stroužky česneku

Postup

Slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtkolečka, brambory na malé kostičky, jednu najemno nastrouháme.

V hrnci zahřejeme trošku oleje, přisypeme slaninu a mícháme. Až slanina pustí tuk, přidáme cibuli a za častého míchání smažíme, až zežloutne. Přidáme zeleninu a ještě společně posmažíme do zezlátnutí.

Přilijeme vodu (cca 1,2 l), osolíme, přidáme bobkové listy, nové koření, brambory a uvaříme.

Až jsou brambory skoro měkké, přidáme do polévky nastrouhanou bramboru, majoránku, mletý pepř a dovaříme.

Do hotové polévky vmícháme rozmačkaný česnek, nadrobno posekanou petrželovou nať a už nevaříme.

Cibulovo-bramborová
Cibulovo-bramborová

inspirace na http://kucharkazeslovacka.ic.cz/

Přidáno: 5.7.2012