Červená polévka

Ingredience

1 cibule, hrstka na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5-6 lžic červené čočky, 1 červená řepa (velikosti pomeranče) uvařená ve slupce, sůl, mletý pepř, majoránka, bobkový list, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce oleje, 1,2-1,5 l zeleninového vývaru, 1-2 lžíce octa

Postup

Na rozpáleném oleji orestujeme posekanou cibuli a kořenovou zeleninu dozlatova.

Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, vsypeme čočku, přidáme bobkový list, špetku majoránky a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí čočky.

Zatím oloupeme řepu a nahrubo nastrouháme.

Až je čočka měkká, přidáme řepu do hrnce a necháme krátce přejít varem.

Z uvařené polévky vyjmeme bobkový list a dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a octem.

Přidáno: 20.2.2016