Fazolková z podmáslí

Ingredience

1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 lžíce jemných ovesných vloček, 350 g zelených fazolových lusků, sůl, 500 ml podmáslí, 3 lžičky pesta z medvědího česneku, 2 uvařená vejce

Postup

Na oleji osmažíme do změknutí nadrobno posekanou cibuli.

Zalejeme ji asi půl litrem vody, přidáme podmáslí, osolíme a přisypeme ovesné vločky.

Přivedeme k varu a za občasného promíchání povaříme 5 minut.

Přisypeme lusky překrájené na kratší kousky, znovu polévku přivedeme k varu a povaříme všechno dohromady do změknutí lusků, 5-7 minut.

Hotovou polévku dochutíme solí a česnekovým pestem.

Na talíři ji ozdobíme uvařeným vejcem.

Přidáno: 27.4.2019