Hovězí polévka s krupicí

Ingredience

500 g předního hovězího, 1,5 l vody, sůl, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1/2 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, zelená petrželka, 5 lžiček krupice, 1 vejce

Postup

Vodu osolíme, přidáme všechno koření a cibuli a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme maso a pod pokličkou (nejlépe v tlakovém hrnci) vaříme do změknutí. Do hrnku rozklepneme vejce a zamícháme do něj krupici. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme a vložíme do něj na kostičky pokrájenou zeleninu. Trochou vývaru dolijeme hrnek s vejcem a krupicí, rozmícháme a vlijeme do polévky. Vaříme do změknutí zeleniny. V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením a na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Pokud maso nehodláme použít jako další chod, dáme ho hned do studené vody, v tom případě bude polévka chutnější (na úkor kvality masa) a maso do ní můžeme nakrájet na kousky.

Hovězí polévka s krupicí

Přidáno: 24.7.2007