Hrášková s krupicovými noky

Ingredience

1 mrkev, 1 petržel, 2-3 brambory, hrst hrášku, 2 lžičky vegety, 1 kostka masoxu, olej, sůl, zelená petrželka
noky: 1 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, půl hrnku dětské krupičky, voda dle potřeby

Postup

Na rozpálený olej v hrnci nasypeme najemno postrouhanou mrkev, petržel a 1 lžičku vegety. Za občasného míchání podusíme. Přilijeme vodu (cca 1,5 l), přídáme masox, druhou lžičku vegety, hrášek a na kostičky pokrájené brambory. Vaříme do změknutí.
Do misky rozklepneme vejce, přidáme krupičku, špetku soli a vidličkou rozmícháme. Přidáme tolik vody, aby vzniklo husté těstíčko.
Až jsou brambory měkké, protlačíme těstíčko do polévky přes struhadlo nebo cedník s většími otvory, aby vznikly malé nočky. Krátce povaříme a polévku podle potřeby dosolíme.
Na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Hrášková s krupicovými noky

Přidáno: 29.8.2009