Hrstková

Ingredience

1 sáček směsi na hrstkovou polévku (směs různých luštěnin a sušené zeleniny, koupíme v prodejně či koutku zdravé výživy - Babiččiny polévky, Nový věk), olej, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 bobkové listy, 3 lžíce hotové jíšky, 1 lžíce octa, 3 - 4 stroužky česneku

Postup

Obsah sáčku vysypeme na sítko a dobře propereme horkou vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, přidáme bobkové listy a vaříme do změknutí luštěnin (asi 45 minut). Mezitím na pánvi rozehřejeme co nejmenší množství oleje, necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a společně osmažíme. Obsah pánve vysypeme do hrnce k měkkým luštěninám. Pokud se vyvařilo hodně vody, přidáme vařící vodu do požadovaného množství polévky. Přidáme jíšku, masox, majoránku, osolíme, opepříme, okyselíme octem a ještě chvíli povaříme. Z hotové polévky vytáhneme bobkové listy a dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme.

Hrstková
Hrstková

Přidáno: 9.2.2008