Kedlubnovo-mrkvová

Ingredience

1 větší kedlubna, 3-4 mrkve, sůl, mletý pepř, kysaná smetana, pažitka, majoránka (nejlépe čerstvá), 1 vejce natvrdo, pažitka

Postup

Oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostky a v osolené vodě povaříme 10 minut.

Potom polévku rozmixujeme dohladka.

Přidáme na kolečka pokrájenou mrkev, opepříme a vaříme do změknutí.

Nakonec přidáme lístky majoránky a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme či dopepříme.

Na talíři vložíme do polévky lžíci smetany a ozdobíme kolečkem vajíčka natvrdo. Posypeme posekanou pažitkou.

Kedlubnovo-mrkvová
Kedlubnovo-mrkvová

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 10.1.2015