Krémová česnečka

Ingredience

500 ml masového vývaru (i z kostky), 400 ml smetany na vaření, 100 ml bílého vína, 15 stroužků česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvý tymián, pažitka, kousek tvrdého sýra, opečené kostičky chleba

Postup

Oloupané celé stroužky povaříme v 200 ml lehce osolené vody asi 15 minut. Vodu slijeme do horkého vývaru, česnek nasypeme do poloviny smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. V druhé polovině smetany rozkvedláme mouku.

Do vývaru nalijeme víno a všechnu smetanu, a povaříme společně asi 10 minut.

Do odstavené polévky vmícháme posekanou pažitku.

Na talíři polévku posypeme opečenými kostičkami chleba, nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.

Krémová česnečka

Přidáno: 29.5.2010