Kroupová polévka z kostí

Ingredience

vepřové kosti, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, sůl, 3 bobkové listy, 1 mrkev, 1 petržel, 2 hrsti krup, 5 stroužků česneku, zelená petrželka, 1 lžíce oleje

Postup

Omyté kosti zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli a koření a uvaříme. Na rozpáleném oleji osmahneme kroupy do světle hněda, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Vývar z kostí přecedíme, přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme uvařené zcezené kroupy, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme. Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.

Kroupová polévka z kostí

Přidáno: 7.10.2007