Květáková s fazolkami

Ingredience

1 menší květák, 2-3 mrkve, hrst zelených fazolkových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce podravky, mletý pepř, zelená petrželka

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na drobné růžičky.

Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku.

Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vložíme do ní mrkev, květák a fazolky. Použijeme-li fazolové lusky sterilované, vkládáme je do polévky až před koncem vaření.

Uvaříme doměkka. Polévku dochutíme solí, případně podravkou, necháme přejít varem a odstavíme.

Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Květáková s fazolkami
Květáková s fazolkami

Přidáno: 9.10.2010