Luštěninová polévka se slzovkou

Ingredience

200 g směsi různých fazolí a hrachu, hrst slzovky, 2 bobkové listy, po 5 kuličkách nového koření a jalovce, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce žitného kvásku, 2 lžičky řasy nori (vločky), sůl, mletý pepř, 2-3 stroužky česneku

Postup

Luštěniny a slzovku propláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat.

Druhý den přidáme bobkové listy, nové koření a jalovec, tymián a uvaříme do změknutí fazolí (45-60 minut).

Na rozpáleném oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.

Až jsou luštěniny měkké, přidáme do hrnce smaženou cibulku, kvásek rozmíchaný v hrnku vody a majoránku. Podle chuti polévku osolíme a opepříme a povaříme dalších 5 minut.

Uvařenou polévku odstavíme z plotny, vmícháme řasu a dochutíme rozmačkaným česnekem.

Přidáno: 6.10.2018