Mrkvová s červenou řepou
Ingredience
2 velké mrkve, 1 malá červená řepa (asi jako malý pomeranč), 1 cibule, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 100 ml smetany, 1 lžička posekaného kopru
Postup
Očištěné mrkve nahrubo nastrouháme, řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli posekáme nadrobno.
V hrnci zahřejeme olej s máslem a orestujeme cibuli do změknutí. Přidáme mrkev a za častého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu.
Zalijeme vodou (cca 1,2 litru), přidáme koření, osolíme a vaříme doměkka (asi 10 minut).
Až je mrkev měkká, vytáhneme z hrnce bobkové listy a kuličky koření. Přidáme řepu, smetanu, kopr, ocet a už jen krátce necháme přejít varem.
Podle chuti dosolíme nebo dokyselíme.
Přidáno: 5.3.2016