Mrkvový krém se zázvorem

Ingredience

7-8 středně velkých mrkví, 1 cibule, 1 petržel, 1 brambora, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, čerstvý koriandr, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky (jednu mrkev můžeme nechat celou a po uvaření nakrájet na plátky k ozdobení polévky). Cibuli i bramboru oloupeme a také nakrájíme.

V hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme za stálého míchání do zesklovatění. Přidáme mrkev, petržel, bramboru a ještě chvíli posmažíme.

Zalijeme vodou (1,5-2 l) a uvaříme doměkka, asi 10 minut. Pak přidáme nastrouhaný zázvor, lžíci posekaného koriandru a povaříme ještě 5 minut.

Polévku odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Na talíři ozdobíme plátky mrkve, kterou jsme vařili vcelku a koriandrem.

Mrkvový krém se zázvorem
Mrkvový krém se zázvorem

podle magazínu Albert

Přidáno: 24.11.2013