Pastiňáková polévka

Ingredience

5-6 středně velkých pastiňáků, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 hrnky mléka, 3 hrnky vývaru, pažitka

Postup

Cibuli oloupeme a posekáme. Pastiňák očistíme a nakrájíme na kousky. Dva stroužky oloupaného česneku nakrájíme na plátky.

V hrnci zahřejeme máslo s olejem a opečeme cibuli dozlatova.

Přidáme česnek, jakmile se rozvoní přisypeme pastiňák a krátce všechno společně osmahneme.

Zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí asi 20 minut.

Až je pastiňák zcela měkký, polévku rozmixujeme dohladka. Je-li příliš hustá, přilijeme trochu vývaru nebo vody a necháme krátce přejít varem.

Odstavíme, vmícháme rozmačkaný třetí stroužek česneku a podle chuti dosolíme či dopepříme.

Na talíři posypeme pažitkou a čerstvě pomletým barevným pepřem.

Pastiňáková polévka
Pastiňáková polévka

Přidáno: 11.4.2015