Patizonová polévka

Ingredience

2 malé patizony, 2-3 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, tymián, opečené rohlíky, petrželová nať, 2 lžíce másla, 50-100 ml mléka

Postup

Patizony, brambory i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na másle osmažíme cibuli do změknutí. Až začne žloutnout, přisypeme brambory a patizony, chvíli společně osmahneme a pak zalijeme vodou.

Osolíme, opepříme, přidáme oloupané stroužky česneku, majoránku a tymián. Vaříme 15 minut.

Až je všechno měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Podle požadované hustoty můžeme trochu zředit vodou.

Přivedeme znovu k varu, zjemníme mlékem a odstavíme.

Na talíři posypeme opečenými rohlíky a zelenou petrželkou.

Patizonová polévka
Patizonová polévka
Patizonová polévka

Přidáno: 17.7.2014