Polévka veverka

Ingredience

800 g hovězího žebra, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 200 g vepřových jater, 1 cibule, půlka celeru, 1 mrkev, půlka květáku, kousek hlávky kapusty, 1 rajče, sůl, po lžičce kuliček pepře a nového koření, 3 bobkové listy
zelená petrželka

Postup

Omyté a očištěné maso a vnitřnosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a pomalu vaříme 1-1,5 hodiny.

Pak přidáme očištěnou zeleninu (vcelku) a vaříme další hodinu.

Uvařené maso, vnitřnosti a zeleninu vyjmeme z polévky.

Vývar přecedíme.

Část masa a vnitřností nakrájíme na kostičky (zbytek použijeme na další chod s omáčkou - rajskou, koprovou, křenovou ...), zeleninu na kousky a vložíme zpátky do polévky.

Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Veverka je název speciálního kousku hovězího masa, ze kterého se tato polévka původně má vařit. Nesehnala jsem, proto jsem použila žebro.

Polévka veverka
Polévka veverka
Polévka veverka

Přidáno: 22.11.2014