Rajčatová s kroupami

Ingredience

3 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčatového pyré (190g), 1 malá cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 2 hrsti krup, zelená petrželka

Postup

Kroupy propláchneme na sítku a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce s trochou rozpáleného oleje a za stálého mícháni osmažíme. Zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (asi 30 minut). Měkké kroupy scedíme.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev a petržel a společně osmažíme. Přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme zelninovou jíšku. Zalijeme studenou vodou (asi 1,2 l), osolíme, přihodíme bujón a vaříme pět minut. Pak přidáme pyré, opepříme, zamícháme a necháme přejít varem. Do polévky vložíme uvařené kroupy a posekanou zelenou nať.

Rajčatová s kroupami

Přidáno: 14.3.2009