Špenátová bramboračka

Ingredience

3-4 brambory, 150 g mraženého špenátu, 2 hrsti krup, 1 mrkev, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, zelninový bujón, mletý pepř, muškátový oříšek, olej, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Na rozpáleném oleji osmažíme na malé kousky nakrájenou mrkev. Až pustí barvu, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme studenou vodou. Do ní přidáme na kousky pokrájené brambory, špenát, bujón, osolíme, a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme uvařené kroupy a dochutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Kdo chce, může před koncem varu do polévky zamíchat rozšlehané vejce.

Špenátová bramboračka

Přidáno: 15.3.2009